Wat is een mazoutketel?

Een mazoutketel is een verwarmingssysteem dat werkt op mazout. Mazout of stookolie is een veilige brandstof om uw woning te verwarmen. De mazoutbrander in de ketel zorgt voor een vonk waardoor de brandstof ontvlamt. De mazoutketel brengt de warmte over naar het water in uw verwarmingscircuit dat uw radiatoren of vloerverarming opwarmt. Mazoutketels bestaan in allerlei vormen en maten. Wij geven graag professioneel advies op maat.

Mazoutketels van Viessmann zijn energiezuinig, duurzaam en milieuvriendelijk

Giots nv kiest voor condensatieketels van Viessmann.

Voor elk nieuwbouw- of renovatieproject heeft Viessmann een gepaste verwarmingsketel uit oerdegelijk materiaal met een lange levensduur. De allernieuwste modellen kennen een vaste marktwaarde en zijn energiezuinig, duurzaam en milieuvriendelijk. De prijs van uw mazoutketel is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het vermogen en gewenst materiaal. Aarzel niet om een vrijblijvende prijsofferte aan te vragen.

Giots nv is gespecialiseerd in de installatie van uw mazoutverwarming.

Een mazoutketel vervangen of een nieuwe condensatieketel plaatsen? Perfect, onze vakmannen hebben jarenlange ervaring in het installeren en monteren van uw mazoutinstallatie volgens de allernieuwste technieken en de regels van de kunst. Onze service is enkel een telefoontje verwijderd.

Giots nv komt graag langs voor het onderhoud van uw mazoutketel.

Wist u dat een jaarlijks onderhoud van uw verwarmingsketel wettelijk verplicht is? Giots nv komt met expertise ter plaatse voor een mechanische reiniging en haalt met een grondig onderhoud meer rendement uit uw verwarmingssysteem. Nadien ontvangt u een erkend onderhoudsattest met een uitprint van de gemeten waarden. Als mooie surplus hebben we een gespecialiseerde hersteldienst. Een dringende reparatie of een nieuwe mazoutbrander nodig? Geen probleem!