Wat is een condensatieketel?

Een condensatieketel maakt niet alleen optimaal gebruik van geleverde energie, maar ook van de warmte in uitstootgassen die tijdens het verbrandingsproces van gas of stookolie vrijkomt. Innovatieve technologieën zorgen ervoor dat de warmte-energie uit deze gassen opnieuw afgegeven wordt aan het verwarmingscircuit. Hierdoor ligt het rendement van een condensatieketel veel hoger. Bij traditionele ketels verdwijnen deze rookgassen, die grotendeels uit waterdamp of condens bestaan, in de lucht.

Hoger rendement met Viessmann condensatieketel

Giots nv kiest voor gerenommeerde condensatieketel merken, zoals Viessmann.

Bent u op zoek naar een gascondensatieketel of verkiest u een exemplaar dat werkt op mazout? Perfect! Giots nv kiest voor de kwaliteit en slimme verwarmingsinstallaties van Viessmann. De prijs van een condensatieketel is afhankelijk van een aantal parameters, zoals het vermogensbereik, rendementslabel en de aard van de energiebron. Aarzel niet om een vrijblijvende prijsofferte aan te vragen. Als mooie surplus stimuleert de overheid energiezuinig en ecologisch verwarmen. Bij de aankoop van een ketel ontvangt u een condensatieketel premie.

Giots nv is uw specialist in het installeren van uw condensatieketel op gas of mazout.

Een verouderde mazout- of gasketel vervangen of een nieuwe condensatieketel plaatsen? Geen probleem! Onze adviseurs staan u bij met raad en daad en presenteren een oplossing die volledig aansluit bij uw wensen en behoeften. Onze vakmannen zijn erkende installateurs die zich continu bijscholen om uw nieuwe verwarmingsinstallatie met de puntjes op de i te monteren. Onze snelle en correcte service is enkel een telefoontje verwijderd.

Giots nv optimaliseert de werking van uw condensatieketel door systematisch onderhoud.

Een goed onderhouden condensatieketel heeft een hoger rendement, verbruikt minder energie en kent een langere levensduur. Bovendien is het onderhoud van uw condensatieketel wettelijk verplicht. Na een grondig onderhoud van uw condensatieketel krijgt u een wettelijk attest van keuring. Een onderhoudscontract of een dringende herstelling? Giots nv zorgt voor een uitstekende na-service!